Voiko nainen käyttää kravattia?

kravattiKravatit eivät ole pelkästään miehille! Perinteisesti kravatti on ollut miesten juttu, eikä välttämättä lainkaan sopiva asuste naisille, mutta tämä on viime vuosien aikana muuttunut ja tästä mielenkiintoisesta vaatekappaleesta on tullut jäädäkseen muodikkaasti pukeutuvien naisten arsenaaliin. Monilla naisilla, ja miehilläkin, on silti vieläkin varauksia kravatista naisen kaulassa.

Oletko yksi niistä naisista, jotka haluaisivat käyttää kravattia, mutta olet epävarma miten ja millä tavalla? Tämän lookin muodostaminen vaatii tietämystä siitä, missä ja milloin sen käyttäminen on sopivaa.

Missä käyttää kravattia?

Osa muodin seuraamista on sitä, että tietää minkälaiset tyylit sopivat erilaisiin tilanteisiin. Kravatin käytössä tämä pätee vieläkin vahvemmin, koska kyseessä on varsin ristiriitainen asuste. Mieti siis tarkkaan millaisissa tilanteissa kravattia harkitset käyttäväsi.

Työpaikalla kravatin pitäminen on usein varsin sopiva tilanne. Jos päätät piristää päivää käyttämällä huoletonta kravattia työpaikallasi, mieti sopiiko tämä työhösi. Et halua antaa itsestäsi tärkeämpää (tai joissain tapuksissa rennompaa) kuvaa, kuin mikä on hyväksyttävää. Jos taas olet menossa juhliin, joihin tiedät ihmisten pukeutuvan hyvin, on solmion käyttö varteenotettava vaihtoehto näyttää kuinka pitkälle sinä olet tyylisi kanssa menemään ja kuinka rohkeasti uskallat pukeutua.

Voit myös täydentää tyylisi kravatilla myös silloin, kun lähdet vain ulos ystäviesi kanssa. Oma luovuutesi tyylitajussasi pitämällä kravattia piristää myös muita ihmisiä ja erotut helpommin joukosta hieman yllättävämmällä asusteella. Erilaiset kravattisolmut kravattisolmutekevät myös uutta ilmettä, joten kannattaa kokeilla, mikä sopii sinulle parhaiten.

Koska on parempi jättää kravatti kotiin?

Kravatin käyttäminen oikeissa tilanteissa voi olla todella hauskaa, mutta niinkuin kaikissa muissakin näyttävissä ja hieman rohkeammissa lookeissa, myös kravatin kanssa voit päätyä epäonnistuneeseen lopputulokseen. Älä pue siis kravattia esimerkiksi työhaastatteluun tai edes omalle työpaikallesi, jos olet ns. pakan pohjimmainen – vaikka kuinka ajatuksissasi olisit viileä ja seksikäs, saattaa se ulospäin antaa kuvan, että yrität pukeutua kuin mies.

ÄLÄ pukeudu kravattiin myöskään sellaisiin tilaisuuksiin, joissa ollaan tarkkoja pukeutumisesta. Vaikka toisenlaisessa tilanteessa voisitkin olla ihmisten keskipiste kravattisi ansiosta, saatat aiheuttaa paheksuntaa liian kyseenalaisella tyylilläsi – säästä siis tämä tyyli rennompiin tilaisuuksiin.

Käytä omaa harkintakykyäsi aina pukeutuessasi kravattiin ja mieti seuraavia kysymyksiä. Minkälaisiin ihmisiin tulet illan aikana todennäköisesti törmäämään? Millä tavalla muut ovat pukeutuneet? Sopivatko valitsemasi vaatteet yhteen kravatin kanssa? Minkälaisen kuvan itsestäsi annat? Kannattaa myös muistaa, että muoti on loppujen lopuksi aina henkilökohtainen valinta ja kravatin naisellistaminen on upea asia silloin kun se tehdään oikein ja tyylillä – kannattaa siis ottaa tämäkin omaan arsenaaliin täydentämään omaa, uniikkia tyyliäsi.

Leave a Reply