Miten ja missä suomalaiset shoppailevat?

Minkälaisena shoppailijana sinä pidät itseäsi? Pitävätkö ihmiset yleensä vaateostoksilla käymisestä ja kuinka usein keskiverto suomalainen shoppailee? Yllättävän monet ihmiset eivät pidä ostoksilla käymisestä, monet suorastaan välttelevät sitä viimeiseen asti. Osa pitää sitä jopa ahdistavana ja eivät mielellään käy ostoksilla muuten kuin   silloin kun on ihan pakko. Tosin sitten löytyy niitäShoppailukin, jotka käyvät shoppailemassa lähes joka viikko ja totta kai näiden kahden esimerkin väliin mahtuu monenlaista shoppaajaa. Pitääkö stereotypia paikkansa, että naiset ovat himoshoppailijoita ja miehet inhoavat sitä? Kyllä miestenkin joukosta löytyy innokkaita shoppailijoita, mutta naiset vievät tässä kyllä voiton, sillä valtaosa naisista pitää shoppailemisesta toisin kuin taas miehistä shoppailua pitää mukava aktiviteettina vain pieni osa.

 

Mistä ihmiset yleensä ostavat vaatteita? Vaatteita ostetaan useimmiten uutena ja edulliset suuret ketjut kuten H&M ovat suosittuja. Myös Mango, Zara ja Bershka ovat hyvin suosittuja vaateliikeketjuja, mutta kahta jälkimmäistä ei vielä ole Suomessa. Zara aikoo kyllä avata ensimmäisen myymälänsä Helsinkiin melko pian. Monet kuitenkin käyvät ostoksilla näissä ketjuissa Suomen ulkopuolella. Nämä ketjut ovat erityisesti nuorten aikuisten suosiossa. Kalliimmat merkkivaatteet menevät kaupaksi huonommin, mutta kyllä niillekin ostajia löytyy. Näitä lähdetään yleensä ostamaan ulkomailta, esimerkiksi Lontoo tarjoaa hyvät shoppailumahdollisuudet niille, joilla ei rahasta ole pulaa ja merkkivaatteet kiehtovat, sillä Bond Streetiltä löytyvät luxusvaatemerkit kaikki Louis Vuitton, Prada, Chanel, Gucci, Versace, Armani, Ralph Lauren ja niin edelleen. Osa ostaa vaatteensa kirpputorilta ja se ei ole ollenkaan huono idea, sillä sieltä niitä todellisia löytyjä on ja erittäin halvalla. Hyvällä tuurilla löydät vähän käytettyjä merkkivaatteita pilkkahintaan tai sitten arvokkaita hieman vanhempia vaatteita myös erittäin edullisesti. Ihmiset kun heittävät pois välillä mitä ihmeellisimpiä tavaroita, osa vähän käytettyjä ja melkein kuin uusia.

Kuluttajat tekevät yhä useammin shoppailumatkoja ulkomaille, kuten kauko-itään, josta vaatteita ostetaan sitten ihan kilotolkulla ja lähetetään Suomeen. Samalla tähän voi yhdistää sellaisen parin viikon loman eli tämä on siis hyvä vaihtoehto, mikäli tuntee olevansa loman tarpeessa ja haluaa vielä shoppaillakin. Jotkut menevät tekemään vaateostoksiaan Tukholmaan, jossa on monien mielestä paremmat valikoimat kuin Helsingissä. Monet menevät myös Lontooseen ja New Yorkkiin, jossa valikoimaa riittää lähes loputtomiin halvasta superkalliiseen asti.

 

Leave a Reply