Vaatteet & pukeutuminen

vaatteet ja pukeutuminenVaatteet herättävät lähes jokaisessa ihmisessä varmasti paljon tunteita, toisissa negatiivisia, toisissa positiivisia ja joitain ihmisiä se ei niinkään hetkauta suuntaan tai toiseen. Osalle vaatteiden ostaminen ja päälle paneminen, eli käytännössä koko pukeutumiseen liittyvä “prosessi” jos tälläisestä nyt voi puhua, on totaalista pakkopullaa ja sillä ei oikeastaan ole merkitystä minkälaisia vaatteita päälleen laittaa. Harvalla ihmisistä se on kuitenkin näin. Toiset taas eivät voi saada koskaan tarpeekseen vaatteiden shoppailusta, se on mielessä harva se päivä ja uusia vaatteita on saatava joka viikko. Myös pukeutuminen ja tähän liittyvä suunnittelu vie suuren osan aikaa päivästä ja siihen panostetaan. Kaiken pitää olla tiptop–kunnossa. Ihmisissä on siis toden totta suuria eroja myös mitä tulee pukeutumiseen. Tällä sivustolla kuitenkin keskitytään juuri vaatteiden shoppailuun ja pukeutumiseen. Samalla tarkoitus on antaa ihmisille vinkkejä uusimmista ja ehkä vähän vanhemmistakin pukeutumistyyleistä ja tarkoituksena on myös, että näistä saataisiin aikaan keskusteluja. Kommentteja otetaan vastaan enemmän kuin mielellään.

Mitä mietit kun olet lähdössä ostamaan vaatteita? Oletko kenties aikeissa ostaa jonkin tietyn vaatekappaleen? Suurin osa ei mieti sen kummempia kuin, että jotain uutta kivaa on saatava päälle ja pian, onhan jo taas viikonloppukin tulossa. Osalla saattaa olla jokin visio mitä kenties ostaa, ehkä uudet kengät tai uuden takin. Harvemmin tiedetään tarkalleen mitä ollaan menossa ostamaan, jokin väri saattaa olla mielessä tietylle vaatteelle, mutta se pitää harvoin loppuen lopuksi, sillä yleensä sitä ei ole tarjolla ja jos on niin jokin toinen väri saattaa kuitenkin näyttää päällä paremmalta. Lähes jokaisessa tapauksessa ostopäätös siis tapahtuu vasta kaupassa, täytyyhän vaatetta sovittaa myös.

Kuinka pitkään ihmiset käyttävät yleensä yhtä vaatekappaletta? Onko joidenkin tiettyjen vaatteiden käyttöikä pidempi kuin toisten? Vaatteiden käyttöikä vaihtelee hyvin paljon ja sehän on tietenkin aina käyttäjästä kiinni. Osa käyttää vaatteet ihan loppuun ja toiset taas kyllästyvät niihin hetkessä. Uuden löydön jälkeen ”vanha” vaate jää kaapin pohjalla eikä sille enää ole käyttöä. Takkeja ihmiset käyttävät keskimäärin kauemmin kuin mitään muita vaatteita, nopeimmin vaihtoon menevät t-paidat, sukat ja alusvaatteet. Kenkien käyttöikä vaihtelee suuresti, toisilla kengät vaihtuu muutaman kuukauden välein kun taas toiset käyttävät samaa kenkäparia vuosi toisensa jälkeen. Tässäkin voidaan huomata kuinka suuria eroja ihmisissä jälleen on, niin asiassa kuin asiassa.

Leave a Reply